Wild zwijnfilet met mosterdfruit en zoete aardappelpuree

Wild zwijn in combinatie met hippe zoete aardappel en klassiek mosterdfruit is een waar feest

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken en kook ze met wat zout.
  2. Pureer de aardappels, voeg de roomboter toe en breng op smaak.
  3. Snijd de chioggia biet met behulp van een groenten spaghettisnijder en zet deze op ijswater.
  4. Snijd het mosterd fruit in kleine stukjes.
  5. Kruid het wild zwijnfilet met zout en peper en bak het rosé in de geklaarde boter.
  6. Verwarm ondertussen het vocht van het mosterdfruit en voeg de kalfsjus toe.
  7. Reduceer de kalfsjus en voeg het gesneden mosterdfruit toe.
  8. Snijd het vlees in twintig mooie tranches.
  9. Verdeel de zoete aardappelpuree samen met het vlees over de borden.
  10. Maak het geheel af met de saus en garneer met de siso purper en de chioggia bietspaghetti.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappels
  • zout & peper
  • 50 g boter
  • 1 st chioggia biet
  • 150 g mosterd fruit
  • 1 kg wild zwijnfilet
  • geklaarde boter
  • 3,5 dl Knorr Professional gebonden kalfsjus
  • ½ bakje Siso purper

Publicatie datum: 15 september 2020