Hertensukade met winterwortels en schillenchips

Schillen weggooien? Natuurlijk niet! Ze kunnen perfect gebruikt worden voor krokante groentechips.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Kruid de sukadestukken met zout en peper en bak ze rondom bruin in de geklaarde boter.
  2. Blus het geheel af met de rode wijn en voeg de runderfond toe.
  3. Breng aan de kook en dek de pan af met een deksel.
  4. Laat de sukade gedurende ca. 2,5 uur rustig garen.
  5. Was en schil de winterwortels en bewaar de schillen.
  6. Trek de wortelen per kleur vacuüm met wat sinaasappelsap, boter en zout en peper.
  7. Kook de wortelen naar gelang de dikte ca. 60 minuten op 100°C stoom in een combi steamer.
  8. Vul de schillen eventueel aan met gewassen schillen van pastinaak en aardappels.
  9. Maak de schillen droog en frituur ze afzonderlijk van elkaar op ca. 140°C krokant.
  10. Breng de schillen op smaak met wat zout.
  11. Haal de wortelen uit het plastic, en verdeel het kookvocht over drie pannetjes.
  12. Snijd de wortelen in de gewenste vorm en doe ze terug in het kookvocht.
  13. Glaceer de wortelen rustig en voeg de koriander en de citroenschil toe.
  14. Haal het vlees voorzichtig uit de pan en reduceer de saus naar smaak.
  15. Leg het vlees op de borden en verdeel de gesneden wortelen eromheen.
  16. Maak het geheel af met de saus en garneer met de schillenchips.
  17. Serveer met puree van pastinaak.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1,2 kg Cervena boerderijhert sukade
  • zout en peper
  • geklaarde boter
  • 1 fles rode wijn
  • 1 liter Knorr Professional Runderfond
  • 400 g zwarte winterwortelen
  • 400 g oranje winterwortelen
  • 400 g gele winterwortelen
  • 0,6 dl sinaasappelsap
  • 60 g boter
  • 6 g korianderblaadjes, fijngesneden
  • 12 g gezouten citroenschil, fijngesneden
  • 500 g pastinaakpuree

Publicatie datum: 15 september 2020