Krokant gebakken wilde eend met vossenbessen en zoet zure rode kool

Krokant gebakken wilde eend met knapperig zoetzuur van rode kool en een klassieke vossenbessensaus.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Kook de rijstazijn met de suiker.
  2. Koel het geheel vervolgens snel terug.
  3. Maak ondertussen de rode kool schoon en snijd deze in julienne.
  4. Doe de kool in een bewaardoos of wekpot en giet het zoet zuur erop.
  5. Laat het geheel 24 uur marineren.
  6. Snijd de eenden uit zodat de boutjes aan de borst blijven zitten.
  7. Kruid de eenden met zout en peper en wat five spices.
  8. Trek de eendenborsten vacuüm met wat olijfolie en gaar ze op 63°C gedurende ca.3 uur.
  9. Haal de eenden uit het vacuüm, dep ze droog en bak ze rustig op het vel krokant in een droge koekenpan.
  10. Zet eventueel tijdens het bakken een tweede koekenpan op de eendenborsten om ze mooi in vorm te houden.
  11. Verwarm ondertussen het vocht van de vossenbessen en voeg de rode wijnsaus toe.
  12. Voeg de vossenbessen toe.
  13. Leg de krokante eendenborsten samen met de zoet zure rode kool op de borden en serveer de vossenbessen saus erbij.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 150 g rijstazijn
  • 100 g suiker
  • 600 g rode kool
  • 5 st wilde eend
  • zout en peper
  • five spices
  • olijfolie
  • 3 dl Knorr Garde d’Or Rode Wijnsaus
  • 150 g vossenbessen op vocht

Publicatie datum: 15 september 2020