Chickenless sticky ketjap nuggets

Deze kant-en-klare kiploze nuggets doen niet onder voor reguliere chickennuggets, maar zijn wél een stukje duurzamer. En extra lekker met sticky ketjap als saus. 

Gang
Hapje
Aantal Personen
12
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Doe de ketjap, sambal en goela djawa in een pan en laat op lage stand 10 min rustig inkoken tot het nog wat stroperiger is. Frituur de chickenless nuggets in circa 4 minuten goudbruin in de olie op 170ºC. Laat uitlekken.
  2. Schep de nuggets op een schaal en schenk de sticky ketjap erover. Garneer met de emping en serveer.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 150 ml ketjap semarang
  • 1 el sambal badjak
  • 100 ml goela djawa (vloeibaar)
  • 12 chickenless nuggets
  • 2 liter frituurolie
  • 1 handje gefrituurde emping, gebroken tot grove kruimels

Publicatie datum: 03 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant