'Shoarmarol’ van lamsrump en verse harissa

Een fusie tussen een loempia en shoarma. De gefrituurde rol gevuld met lamsvlees en groente wordt geserveerd met zuurdesem pitabrood en yoghurt. Het gerecht wordt extra bijzonder door de zelfgemaakt, pittige harissa. 

Gang
Hapje
Aantal Personen
12
Bereidingstijd
45 minuten 1 uur

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in reepjes. Meng met de shoarmakruiden, 2 el olijfolie, rode ui, de helft van de paprika en de helft van de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Zet 1 uur afgedekt in de koeling.
  2. Maak ondertussen de harissa door de rest van de olie te verwarmen en hierin de komijn, korianderzaad en anijszaad 1 minuut te fruiten. Voeg de rest van de paprika en knoflook, de rode pepers, de gepekelde citroen en de tomatenpuree toe en bak alles rustig 5 minuten. Voeg de tomaat toe en laat afkoelen. Maal alles grof met de staafmixer en breng op smaak.
  3. Laat het vlees in 15 minuten op kamertemperatuur komen. Verhit een pan op hoge stand en bak hierin het vleesmengsel (eventueel in porties) circa 3 minuten zodat het vlees sappig vanbinnen blijft en de groenten beetgaar zijn. Schep in een kom.
  4. Leg een loempiavel met de punt naar beneden op een snijplank. Schep er een twaalfde deel van het mengsel op. Vouw de punt van onder naar boven, rol een slag op en vouw de punten van links en rechts naar binnen. Bestrijk de rest van het deeg met ⅓e van het ei en rol op. Leg een vel recht op de snijplank. Bestrijk helemaal met ei, leg de eerste rol erop en rol hem op, vouw de randen naar binnen en rol door tot je een dubbeldikke loempia hebt. Bestrijk met het overige ei en leg op bakpapier. Rol op deze manier 12 rollen.
  5. Frituur de rollen in 3 porties in circa 4 minuten goudbruin in de olie op 170ºC. Serveer met de verse harissa, yoghurt en pitabroodjes.

TipWil je het spannender, gebruik dan lamszwezerik. Kruid ze met de shoarmakruiden, peper en zout en rooster ze eerst apart in een snoeihete pan of grillpan. Meng er dan de ui, paprika en knoflook door en gaar nog even door. Volg verder het recept. Je hebt dan een wat mollige, minder ‘vlezige’ vulling.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 500 g lamsrump (dievries)
  • 1 el shoarmakruiden
  • 4 el olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 rode paprika, in reepjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl anijszaad
  • 2 rode pepers, in stukjes
  • ½ gekonfijte citroen, alleen de schil, fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 24 loempiavellen (diepvries), ontdooid
  • 3 losgeklopte eieren
  • 2 liter frituurolie
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 4 zuurdesem pitabroodjes (diepvries), afgebakken

Publicatie datum: 03 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant