Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Spoel de bonen onder de kraan en week ze apart van elkaar 12 uur in ruim water. Giet ze af, zet ze op met ruim schoon water en kook ze apart van elkaar in 45-90 minuten gaar (de ene boon is sneller gaar dan de andere, dus blijf proeven). Laat de gare bonen uitlekken.
Doe intussen voor de chilibouillon de schenkels met alle ingrediënten behalve de mais in een pan en schenk er 1,5 liter water bij. Laat op lage stand 2 uur zacht koken. Neem de schenkels uit de pan en pluk het vlees. Schep eventueel merg door het vlees en zet apart. Zeef de bouillon.
Pureer voor de guacamole alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout. Meng ook voor de salsa alle ingrediënten door elkaar.
Meng de bouillon met de gare bonen en verwarm op lage stand. Voeg de mais en het vlees toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer de chili met de salsa, guacamole en (blauwe) tortillachips.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
75 g gedroogde kidneybonen
75 g kikkererwten
75 g kievitsbonen
1 zakje (blauwe) tortillachips
Chilibouillon
2 runderschenkels
1 winterpeen, in stukjes
2 stengels bleekselderij, in stukjes
2 uien, in stukjes
1 prei, in ringen
1 rode peper (niet gesneden)
1 limoen, gehalveerd
70 g tomatenpuree
2 tl komijnzaad
1 kaneelstokje
1 blik mais, uitgelekt
Guacamole
2 avocado’s, het vruchtvlees in stukjes
1 kleine trostomaat, in stukjes
1 kleine teen knoflook, geperst
1 limoen, uitgeperst
4 takjes koriander, fijngesneden
4 stukjes rode jalapeno (uit een pot)
Salsa
2 trostomaten, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
4 stukjes groene jalapeño (uit een pot), in stukjes