Bonen met chilibouillon

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur 30 minuten 12 uur

Bereidingswijze

  1. Spoel de bonen onder de kraan en week ze apart van elkaar 12 uur in ruim water. Giet ze af, zet ze op met ruim schoon water en kook ze apart van elkaar in 45-90 minuten gaar (de ene boon is sneller gaar dan de andere, dus blijf proeven). Laat de gare bonen uitlekken.
  2. Doe intussen voor de chilibouillon de schenkels met alle ingrediënten behalve de mais in een pan en schenk er 1,5 liter water bij. Laat op lage stand 2 uur zacht koken. Neem de schenkels uit de pan en pluk het vlees. Schep eventueel merg door het vlees en zet apart. Zeef de bouillon.
  3. Pureer voor de guacamole alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout. Meng ook voor de salsa alle ingrediënten door elkaar.
  4. Meng de bouillon met de gare bonen en verwarm op lage stand. Voeg de mais en het vlees toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer de chili met de salsa, guacamole en (blauwe) tortillachips.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 75 g gedroogde kidneybonen
  • 75 g kikkererwten
  • 75 g kievitsbonen
  • 1 zakje (blauwe) tortillachips

Chilibouillon

  • 2 runderschenkels
  • 1 winterpeen, in stukjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 2 uien, in stukjes
  • 1 prei, in ringen
  • 1 rode peper (niet gesneden)
  • 1 limoen, gehalveerd
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 kaneelstokje
  • 1 blik mais, uitgelekt

Guacamole

  • 2 avocado’s, het vruchtvlees in stukjes
  • 1 kleine trostomaat, in stukjes
  • 1 kleine teen knoflook, geperst
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 4 takjes koriander, fijngesneden
  • 4 stukjes rode jalapeno (uit een pot)

Salsa

  • 2 trostomaten, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 4 stukjes groene jalapeño (uit een pot), in stukjes
  • 6 takjes koriander, fijngesneden
  • 1 rode ui, fijngesnipperd

Publicatie datum: 05 april 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant