Groentefritters, saffraanrijst, makreelfilet en masala-hangop

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten 6 uur

Bereidingswijze

  1. Meng de yoghurt met de kerrie en een snuf selderijzout. Schep alles in een natgemaakte theedoek en laat 6 uur in de koeling uithangen.
  2. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met de saffraan en wat zout. Kook de aardappelblokjes de laatste 15 minuten mee.
  3. Verdeel voor de fritters de romanesco in kleine roosjes en meng met de uien en de gember. Bestrooi met zout en laat 30 minuten staan. Meng de specerijen met de bloem en het bakpoeder en zet apart.
  4. Bestrooi de makreelfilets met zout. Meng de madras met de olie en wentel de vis erdoor.
  5. Voeg al roerend circa 150 ml water toe aan het specerijen-bloemmengsel. Voeg het romanescomengsel toe en roer goed door. Frituur schepjes van dit mengsel circa 6 minuten in de frituurolie op 170°C. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Verhit een grillpan en gril hierin de makreel 4 minuten. Keer halverwege. Serveer de rijst met de fritters en de gegrilde makreel met de hangop.

TipGebruik het lekvocht van de hangop als onderdeel van een dressing of een soep.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Masala-hangop

  • 300 ml yoghurt
  • 1 tl kerrie masala
  • selderijzout, naar eigen inzicht

Saffraanrijst

  • 250 g zilvervliesrijst
  • 1 plukje saffraan
  • 2 vastkokende aardappels, in brunoise

Fritters

  • 1 kleine romanesco
  • 2 rode uien, in ringen
  • 1 cm gember, fijngehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl korianderpoeder
  • ½ tl kurkumapoeder
  • 150 g g bloem
  • 1 l frituurolie

Makreel

  • 4 makreelfilets van ca. 125 g
  • 1 tl kerrie madras
  • 2 el zonnebloemolie

Publicatie datum: 05 april 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant