Courgette met rode pilav en pesto

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur 30 minuten

Bereidingswijze

  1. Schenk koud water over de rode rijst tot het ruim onder staat en laat een half uur weken. Giet af. Breng de bouillon aan de kook en breng op smaak met zout.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de ui 5 minuten. Voeg de rijst en de bouillon toe en laat op lage stand met het deksel op de pan in ruim 30 minuten gaar worden.
  3. Bestrijk de plakken courgette en de tomaat met 3 eetlepels olie en gril in porties 5 minuten in een grillpan. Bestrooi met peper en zout.
  4. Pureer het basilicum met de spinazie, de noten en de rest van de olie met een staafmixer (voeg wat water toe als het te dik blijft). Meng de helft van de kaas erdoor.
  5. Serveer de rijst met de gegrilde courgette en tomaat en breng alles op smaak met de pesto. Bestrooi met de rest van de kaas en serveer.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 400 g rode rijst
  • 1,25 liter bouillon (Biomeerwaarde-soepkip of van groenten)
  • 6 el olijfolie
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 courgettes, in de lengte in dunne plakken
  • 4 tomaten, gehalveerd
  • 60 g basilicum
  • 1 flinke hand spinazie
  • 2 el walnoten
  • 50 g oude kaas, geraspt

Publicatie datum: 05 april 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant