Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schenk koud water over de rode rijst tot het ruim onder staat en laat een half uur weken. Giet af. Breng de bouillon aan de kook en breng op smaak met zout.
Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de ui 5 minuten. Voeg de rijst en de bouillon toe en laat op lage stand met het deksel op de pan in ruim 30 minuten gaar worden.
Bestrijk de plakken courgette en de tomaat met 3 eetlepels olie en gril in porties 5 minuten in een grillpan. Bestrooi met peper en zout.
Pureer het basilicum met de spinazie, de noten en de rest van de olie met een staafmixer (voeg wat water toe als het te dik blijft). Meng de helft van de kaas erdoor.
Serveer de rijst met de gegrilde courgette en tomaat en breng alles op smaak met de pesto. Bestrooi met de rest van de kaas en serveer.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
400 g rode rijst
1,25 liter bouillon (Biomeerwaarde-soepkip of van groenten)
De verschillende bonen worden geserveerd in een sterk gereduceerde bouillon.
Met een guacamole, salsa en tortillachips erbij ontstaat een soort deconstructed
chili.