Japanse koffie jelly

In Japan is dit dessert razend populair, maar in Nederland zie je het nog niet veel. Een gemiste kans, want het is snel te maken en ziet er geweldig uit. Ook lekker met een topping van kaneel of cacaopoeder.

Gang
Drank
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
10 minuten
Wachttijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Meng de nog warme koffie met de suiker en los de blaadjes gelatine erin op. Schenk het mengsel in een ruime ovenschaal zodat je een laag hebt van circa 1 cm. Laat in minstens een uur opstijven in de koelkast.
  2. Snijd de gelei in de gelei in blokjes van 1 bij 1 cm en schep deze in 4 glazen.
  3. Meng de melk met de gecondenseerde melk en de vanillepuree. Schenk de melk over de gelei en serveer.

TipMet dit recept kun je volop variëren. Wil je een sterke koffiesmaak; gebruik dan oploskoffie en wat meer suiker. Je kunt ook het melkmengsel nog mengen met (oplos)koffie, dan krijg je koffieblokjes met een mokka-achtige melk.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 5 blaadjes gelatine
  • 600 ml aromatische koffie
  • 75 g suiker
  • 400 ml melk
  • 100 ml gecondenseerde melk
  • 1 tl Nomu vanillepasta

Publicatie datum: 27 september 2022

Gerelateerde recepten