Matcha chai latte met flower sprinkles

Een combinatie van twee populaire warme dranken uit Azië: chai latte uit India en matcha uit Japan. Het levert een zachte, romige en kruidige drank op. De flower sprinkles zorgen voor een kleurrijk accent én een subtiele smaaknuance.

Gang
Drank
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
10 minuten

Bereidingswijze

  1. Maak een specerijensiroop door het water te mengen met de suiker en specerijen. Breng aan de kook, laat 10 minuten zacht koken en daarna afkoelen. Zeef de siroop.
  2. Doe de matcha in een kom. Verwarm de gezeefde siroop tot circa 80°C (niet laten koken). Schenk de siroop al kloppend bij de matcha en verdeel het mengsel over 4 glazen of kopjes.
  3. Schuim de (amandel)melk op en verdeel over de kopjes. Bestrooi met wat gedroogde bloemetjes en serveer.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 250 ml water
  • 75 g suiker
  • 10 kardemompeulen
  • 10 kruidnagels
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 steranijs
  • ca. 5 cm gember, geschild en grof gesneden
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 1 volle tl matcha
  • 300 ml (amandel)melk
  • 1 tl flower sprinkles

Publicatie datum: 29 september 2022

Gerelateerde recepten