Pumpkin spice latte

Onverminderd populair: pumpkin spice latte. Logisch ook, want de combinatie van pompoen met room, melkschuim, koffie én specerijen maakt deze drank onweerstaanbaar romig en kruidig.

Gang
Drank
Aantal Personen
20
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de pompoenvruchtvlees in kleine stukken. Besprenkel met een paar eetlepels water en dek af met een bord. Gaar de pompoen circa 10 minuten op 1000 watt in de magnetron. Laat afkoelen en pureer.
  2. Meng de pompoenpuree met de twee siropen en de slagroom en voeg een snufje zout naar smaak toe. Deze hoeveelheid is geschikt voor circa 20 porties.
  3. Verwarm per glas 50-75 gram pompoen-sirooppuree. Schuim de melk op. Meng de puree goed met de opgeschuimde melk en giet de espresso erop. Bestuif eventueel met kaneel.

TipDe puree is uitermate geschikt om - al dan niet in porties - in te vriezen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 700 g geschilde en schoongemaakte biologische pompoen
  • 100 ml Monin pumpkin-spicesiroop
  • 100 ml Monin kaneelsiroop
  • 200 ml slagroom

per glas:

  • 100-150 ml geklopte melk
  • 1 dubbele espresso
  • evt. kaneel om te bestuiven

Publicatie datum: 29 september 2022

Gerelateerde recepten