Koreaanse kipnuggets van kip, shiitake en pompoen

Een heerlijk knapperige snack, die wordt verrijkt met gegrilde pompoen als groentecomponent. Koreaanse smaakmakers als de chilipeperpasta gochujang en azijn-chilisaus geven de kipnuggets een pittige kick.

Gang
Hapje
Aantal Personen
30
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de shiitake 5 minuten. Laat afkoelen. Hak de shiitake met de kippendijfilet, sojasaus, gochujang en sesamolie in de keukenmachine grof. Voeg de gegrilde pompoen toe en hak alles tot een samenhangend, maar niet te fijn mengsel met de structuur van gehakt. Schep in een kom de bosui erdoor (voeg als het te nat is wat panko toe).
  2. Meng het sesamzaad met de panko en schep hierin een klein hoopje van het nuggetmengsel. Schud even om en leg op een bord. Herhaal met het overige nuggetmengsel.
  3. Verhit een laagje olie in een ruime pan of wok, en bak hierin de balletjes in circa 6 minuten gaar en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de Koreaanse azijn-chilisaus.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 200 ml zonnebloemolie
  • 100 g shiitake
  • 500 g kippendijfilet
  • 30 ml sojasaus
  • 20 g Koreaanse chilipeperpasta (gochujang)
  • 10 ml sesamolie
  • 300 g gegrilde pompoen (vers gemaakt of kant en klaar uit de diepvries)
  • 1 bosui, in ringetjes
  • 4 el bruin en zwart sesamzaad
  • 4 el panko
  • 150 ml Chung Jung One Koreaanse azijn-chilisaus

Publicatie datum: 05 juli 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant