Bouillabaisseballen met rouille

Gang
Bijgerecht Hapje
Aantal Personen
5
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de bouillabaisse. Laat voor de roux de boter smelten in een ruime steelpan en voeg de bloem toe als het gesmolten is. Verwarm de roux al roerend enkele minuten tot de bloem gaar is. Voeg beetje bij beetje de soep toe en laat nog 5 minuten zacht koken. Laat afkoelen in een vuurvaste schaal afgedekt met vershoudfolie. Zet 3 uur afgedekt in de koeling.
  2. Meng intussen voor de rouille de saffraan met 1 eetlepel kokend water. Meng de mayonaise, tomatenpuree en chilipoeder erdoor en zet apart.
  3. Klop de eieren los in een diep bord, schep de bloem in een ander diep bord en de panko gemengd met paneermeel en paprikapoeder in een derde diep bord. Schep met een ijsbollentang 35 gelijke porties en rol er met de hand balletjes van. Haal ze door de bloem tot alles goed bedekt is. Klop overtollige bloem eraf en haal ze vervolgens door het ei en daarna door het paneermengsel. Leg op een schaal met bakpapier. Haal eventueel nogmaals door ei en panko voor een steviger korst. Ik zou een mengsel van panko en paneermeel maken. En ze er een 2e keer door heen halen.
  4. Frituur de kroketten in porties in 4 minuten goudbruin in de frituurolie op 170°C. Serveer met de rouille.

Ingrediënten

  • 1 liter bouillabaisse
  • 100 g boter
  • 125 g bloem
  • 1 plukje saffraan
  • 5 el mayonaise
  • 1 flinke tl tomatenpuree
  • 1 tl chilipoeder
  • 3 eieren
  • 4 el bloem
  • 100 g panko
  • 200 g paneermeel
  • 1 el paprikapoeder
  • 1,5 liter frituurolie

Publicatie datum: 17 augustus 2022

Gerelateerde recepten