Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verhit een koekenpan en bak hierin het spek op middelhoge stand in 10 minuten goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel. Meng met de crème fraîche, mayonaise en bieslook. Rasp de mierikswortel erover, maar houd wat achter voor garnering. Breng op smaak met zout en laat even staan.
Frituur de kroketten volgens de aanwijzingen op de verpakking in de frituurolie. Frituur daarna de takjes peterselie ongeveer 20 seconden. Serveer de kroketten met de dip, gefrituurde peterselie en rasp er de achtergehouden mierikswortel over.
Deze kroketten zijn gevuld met bibimbap: sushirijst gemengd met groenten en gemarineerd, kort gebakken rundvlees. Het sausje erbij is treffend: een kimchidip met een basis van crème fraîche. De garnering bestaat uit Shiso Purple.
Multi-cultikroketten met naast macaroni een royale hoeveelheid goed smeltende kaas, waaronder leicester en provolone. In de korst cornflakes en de dip erbij is een uienmosterd op basis van Amsterdamse uitjes en verschillende mosterds.
Deze ballen zijn door en door Frans. De heerlijke vulling bestaat uit bouillabaisse en uiteraard roux. De saus voor erbij is een pittige rouille. Extra smaak krijgt deze croquette door paprikapoeder in de korst.
Holtkamp is bekend om de ambachtelijke Croquetten. Zo ook deze klassieker, de kalfscroquet met een flinterdunne korst. Met de zelfgemaakte snelle tonijnmayo erbij krijgt het geheel een knipoog naar vitello tonnato.
Frans gevuld met boeuf Bourguignon, die wordt gebonden met een roux van rode wijn en rouxkorrels. De korst krijgt een subtiele smaak door gedroogde tijm. Erbij een heerlijke mosterd van twee pittige mosterdsoorten en rode wijn.