Mac 'n cheese-kroketten met uienmosterd

Gang
Bijgerecht Hapje
Aantal Personen
15
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Kook de macaroni, giet af en laat uitlekken en afkoelen. Spoel met koud water om plakken te voorkomen. Zet de melk op de warmtebron en bind met de rouxkorrels. Laat hierin op lage stand de kazen smelten. Roer af en toe door. Voeg de oregano en gekookte macaroni toe en breng op smaak met flink wat peper. Laat afkoelen in een vuurvaste schaal afgedekt met vershoudfolie. Zet 3 uur afgedekt in de koeling.
  2. Pureer intussen de Amsterdamse uien met een staafmixer, meng de beide mosterds erdoor en zet apart.
  3. Klop de eieren los in een diep bord, schep de bloem in een ander diep bord en het paneermeel gemengd met de cornflakes in een derde diep bord. Schep met een ijsbollentang 30 gelijke porties en rol er met de hand balletjes of kroketjes van. Haal ze door de bloem tot alles goed bedekt is. Klop overtollige bloem eraf en haal ze vervolgens door het ei en daarna door de panko. Leg op een schaal met bakpapier. Haal eventueel nogmaals door ei en paneer voor een steviger korst.
  4. Frituur de kroketten in porties in 4 minuten goudbruin in de frituurolie op 170°C. Serveer met de uienmosterd.

Ingrediënten

  • 200 macaroni
  • 150 melk
  • 100 rouxkorrels
  • 200 g Leicester red, geraspt
  • 50 parmezaan, geraspt
  • 200 provolone, geraspt
  • 4 takjes oregano, de blaadjes geplukt en grof gehakt
  • 100 g Amsterdamse uien
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el scherpe mosterd
  • 3 eieren
  • 6 el bloem
  • 250 g paneermeel
  • 2 handen cornflakes, grof verkruimeld
  • 1,5 liter frituurolie

Publicatie datum: 17 augustus 2022

Gerelateerde recepten