Kroketten van boeuf bourguignon met rodewijnmosterd

Gang
Bijgerecht Hapje
Aantal Personen
5
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de boeuf Bourguignon op lage stand. Laat in een andere pan de wijn even koken en meng al roerend met de rouxkorrels. Schep dit mengsel door de boeuf en laat alles op lage stand nog een kwartiertje zacht stoven. Roer regelmatig en druk eventuele grotere stukken vlees uit elkaar. Laat het afkoelen en schep het in een spuitzak. Laat verder afkoelen in de koeling.
  2. Meng intussen de beide mosterds en breng op smaak met de azijn.
  3. Klop de eieren los in een diep bord en schep het paneermeel gemengd met tijm in een ander diep bord. Schep de bloem op een snijplank. Knip een spuitzak open zodat je een opening van ongeveer 3 cm doorsnede hebt. Schep de kroketvulling erin en spuit een ‘worst’ op de snijplank met bloem. Bestuif met bloem, rol om en snijd in stukjes van 7-8 cm. Zorg dat alles is bedekt met bloem. Klop overtollige bloem era en haal ze door het ei en daarna door het paneermengsel. Leg op een schaal met bakpapier. Haal eventueel nogmaals door ei en paneer voor een steviger korst.
  4. Frituur de kroketten in porties in 4 minuten goudbruin in de frituurolie op 170°C. Serveer met de rodewijnmosterd.

Ingrediënten

  • 1 kilo boeuf Bourguignon
  • 150 ml rode wijn
  • 150 g rouxkorrels
  • 2 el mosterd met druivenmost
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el rodewijnazijn
  • 250 g paneermeel
  • 2 el gedroogde tijm
  • 4-6 el bloem
  • 1,5 liter frituurolie
  • Extra: spuitzak

Publicatie datum: 17 augustus 2022

Gerelateerde recepten