Bagel met ijs
Ook een heerlijke combinatie: bagels met ijs. De bagels worden bestreken met een mengsel van crème fraîche, honing en vanillepasta. Als ijs is er gekozen voor pistache, omdat dat de zoete en hartige smaken zo fijn bij elkaar brengt.
Tip
- Vervang de bloem (deels) door volkorenmeel of speltmeel. Houd er rekening mee dat het broodmeel ervoor zorgt dat het brood mooi rijst en een lekkere structuur krijgt. Als je bijvoorbeeld alleen tarwebloem gebruikt is het resultaat wat minder stevig
- Kneed eens zaden, noten, kaas, spekjes, kruiden, groenten door het deeg.
- In plaats van een rolletje draaien en de uiteinden ervan aan elkaar plakken, kun je ook een bol maken van het deeg, deze plat drukken en er met je duim een gat in maken.
- Naast maanzaad zijn allerlei noten en zaden geschikt als topping. Maar ook poeder van gedroogde groenten of zeewier geeft een heel mooi effect. Of bestrijk de bagels tijdens het afbakken met een mengsel van bloem en water voor een ‘tijgerbagel’.
- Het is ook leuk om kleur aan je bagels te geven. Vervang dan een deel van het water door bietensap of wortelsap. Of experimenteer met kurkuma, matcha of zeewierpoeder.
Publicatie datum: 04 april 2023