Italian bagel board

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
10 minuten

Bereidingswijze

  1. Bak de bagels af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de rucola in ijswater zodat het lekker knapperig wordt. Pureer basilicum met knoflook, amandelen en olijfolie tot een grove pesto.
  2. Doe de pesto, tapenade, artisjok, tomaatjes en olijven in bakjes en zet op een schaal. Leg de vleeswaren, kaas en rucola erbij en serveer met de bagels.

TipMet de garnituren kun je een eigen draai aan je schotel geven en ook spelen met de kostprijs.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 6-8 bagels (evt. glutenvrij)
  • 50 g rucola
  • 1 bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el geroosterde amandelen
  • 4 el olijfolie met een pittige smaak
  • 50 g tapenade naar keuze
  • 1 potje artisjokharten op olie
  • 100 g halfgedroogde kerstomaatjes
  • 50 g Taggiasche olijven
  • 250 g vleeswaren naar keuze, bijvoorbeeld spianata piccante, bresaola, rauwe ham, finocchiona, capocollo
  • 100 g Italiaanse kaas, zoals toma uit Val d’Aosta

Publicatie datum: 04 april 2023

Gerelateerde recepten