English breakfast quadruple club sandwich

Gang
Ontbijtgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de worstjes in 5 minuten rondom bruin en gaar. Neem uit de pan en bak in dezelfde pan het ontbijtspek in 3 minuten bruin en knapperig. Neem uit de pan.
  2. Verwarm intussen de witte bonen in een steelpan en breng op smaak met de sriracha. Zet apart.
  3. Verhit de overige olie in een koekenpan en bak hierin de tomaat op hoge stand 4 minuten. Neem uit de pan en bak in dezelfde pan de paddenstoelen in 5 minuten lichtbruin en gaar. Voeg peper en zout naar smaak toe en meng de dragon erdoor.
  4. Rooster intussen de sneetjes brood. Verhit de boter en bak hierin op hoge stand het losgeklopte ei in 3 minuten tot roerei. Voeg peper en zout naar smaak toe en voeg de bieslook toe.
  5. Schep de witte bonen op het onderste broodje, bedek met de komkommer en een snee brood. Verdeel hier het ei en spek over, dan weer een snee brood, de tomaat en de (gesneden) worstjes en tot slot het laatste sneetje brood. Leg de paddenstoelen erbovenop, snijd de randen bij zodat het strak oogt en serveer.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 8 chipolata-worstjes
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 1 pot witte bonen in tomatensaus
  • 1 el sriracha
  • 8 cocktailtomaten, gehalveerd
  • 1 bakje witte beukenzwammetjes
  • 2 takjes dragon, de blaadjes geplukt
  • 16 sneden volkoren- of woudkorn brood
  • 10 g boter
  • 6 eieren, losgeklopt
  • 10 sprietjes bieslook, fijngesneden
  • ¼ komkommer, in dunne plakjes

Publicatie datum: 04 april 2023

Gerelateerde recepten