Roderijsteporridge met rood fruit

Gang
Ontbijtgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
10 minuten
Wachttijd
Wachttijd

Bereidingswijze

  1. Spoel de rijst af onder de koude kraan en laat uitlekken. Breng 300 ml melk met het kaneelstokje en de vanillepasta aan de kook, roer door en laat op lage stand met het deksel op de pan zacht gaar koken (kijk op de verpakking voor de bereidingstijd). Laat afkoelen en verwijder het kaneelstokje . Maak het naar wens iets losser met de overige havermelk.
  2. Verdeel de rijst over 4 glazen of kommen en laat afkoelen in de koeling.
  3. Verdeel de bessen, frambozen, aardbeien en watermeloen over de rijst. Verdeel de kersen en naar smaak kersensiroop uit het potje over het fruit. Serveer bestrooid met de amandelen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 100 g rode rijst
  • 400 ml havermelk
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl Nomu vanillepasta
  • 2 el blauwe bessen
  • 2 el frambozen
  • 2 el kleine aardbeien, zonder kroontje
  • 100 g watermeloen, in blokjes
  • 1 el amarenakersen (pot)
  • 1 el blanke amandelen, grof gehakt en geroosterd in een droge pan

Publicatie datum: 04 april 2023

Gerelateerde recepten