Gemarineerde ananas met witte chocolademousse

Op smaak gebracht met de World Spice Blend - Chinese Five Spices. Serveer met vers rood fruit voor een elegante afsluiting van je diner.

Gang
Nagerecht
Type Keuken
Aziatisch Hollands
Bereidingstijd
2 uur 30 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook het water met de suiker, de steranijs en de kardemom en koel terug.
  2. Schil de ananas, snijd in kwarten en verwijder de kern.
  3. Plaats de gesneden ananas in de vacuümkookzaak en voeg het afgekoelde specerijen-suikerwater toe.
  4. Vacumeer en gaar voor 30 tot 40 minuten op 85°C in de combisteamer.
  5. Doe voor de chocolademousse 100 ml slagroom met de likeur en bruine rum in een pan en breng dit aan de kook.
  6. Haal de pan van het vuur en smelt de witte chocolade in de gekookte slagroom.
  7. Sla de overige 500 ml slagroom lobbig met de Chinese Five Spices in de keukenmachine.
  8. Spatel de chooclade door de lobbige slagroom tot een gladde chocolademousse.
  9. Laat de chocolademousse opstijven in de koeling.

Opmaaktip

Gril de ananas voor extra smaak en serveer de ananas naar wens koud of warm met de witte chocolademousse en rood fruit. Bestrooi de gegaarde ananas met rietsuiker en brand tot karamel.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 ananas
  • 100 ml water
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 vacuümkookzak
  • 2 hele kardemom
  • 2 hele steranijs
  • 600 ml slagroom
  • 50 ml likeur (naar keuze)
  • 10 ml bruine rum
  • 475 gr witte chocolade
  • 3 gr World Spice blend - Chinese five spices kruiden

Publicatie datum: 30 maart 2024