Vega Tikka Masala

Deze bloemkoolcurry zit vol smaak door de tandoori en garam masala kruiden, gecombineerd met kikkererwten, tomaten en kokosmelk.

Gang
Hoofdgerecht
Type Keuken
Indiaas
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Kruid de bloemkoolroosjes met 10 gr Tandoori kruiden en de helft van de zonnebloemolie. Rooster de bloemkoolroosjes 10 minuten op 190°C in de oven.
  2. Snijd de paprika en rode ui in brunoise en de knoflook fijn.
  3. Bak de ui, knoflook en chilivlokken in de overige zonnebloemolie.
  4. Voeg 5 gr tandoorikruiden en 20 gr Garam masala kruiden toe en bak deze kort mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 12 minuten zacht koken.
  6. Voeg de kikkererwten en groentebouillon toe en laat inkoken tot een gebonden saus.
  7. Voeg de kokosmelk toe en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
  8. Voeg tot slot de geroosterde bloemkoolroosjes toe en breng nogmaals aan de kook.

Opmaaktip

Serveer met raita, naanbrood en basmatirijst.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 kg bloemkool
  • 15 gr World Spice Blend - Tandoori kruiden
  • 20 gr World Spice Blend - Garam masala kruiden
  • 1 limoen
  • 5 gr chili vlokken
  • 300 gr kikkererwten (blik)
  • 200 gr (rode) paprika
  • 150 gr rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 kg tomatenblokjes
  • 150 ml kokosmelk
  • 200 ml groentebouillon
  • 50 ml zonnebloemolie

Publicatie datum: 30 maart 2024