Pastinaak quiche

Heerlijke pastinaak quiche met sinaasappel en World Spice Blend - Speculaas kruiden

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht Bijgerecht Brunchgerecht Voorgerecht
Type Keuken
Hollands
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Schil de pastinaak, rasp grof en meng met het sap van de sinaasappel. Snijd de peterselie fijn.
  2. Klop de eieren los met de Griekse yoghurt en de speculaas kruiden. Meng hier de pastinaak, gesneden peterselie en de helft van de geraspte kaas doorheen.
  3. Vet een bakblik van 24 cm doorsnee in en bekleed met het bladerdeeg. Vul de vorm met het pastinaakmengsel, bestrooi met de amandelen en de rest van de kaas.
  4. Bak de pastinaak quiche in een voorverwarmde oven van 180°C voor 20-25 minuten.

Opmaaktip

Serveer de pastinaak quiche met een crème van yoghurt, World Spice Blend - speculaaskruiden en sinaasappel zeste.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 700 gr pastinaak
  • 1 sinaasappel
  • 125 gr (Griekse) yoghurt
  • 2 eieren
  • 125 gr geraspte jonge kaas
  • 5 gr peterselie
  • 5 gr amandelen
  • 150 gr bladerdeeg
  • 5 gr World Spice Blend - Speculaas kruiden

Publicatie datum: 30 maart 2024