Pumpkin Spice appelcrumble

Pumpkin Spice appelcrumble. Serveer de appelcrumble warm met een quenelle vanille hangop.

Gang
Nagerecht
Type Keuken
Hollands
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem, 200 gr suiker en 175 gr roomboter in de Hobart met de vlinder en draai tot een crumble deeg. Hak de walnoten grof en meng door het clumble deeg.
  2. Meng de Griekse yoghurt met poedersuiker en vanille naar smaak en zet in de koelcel.
  3. Meng de overige suiker met de Pumpkin Spice kruiden.
  4. Schil de appels mooi rond, verwijder het klokhuis met een appelboor en halveer de appels zodat je 2 ronde plakken met een gat overhoudt.
  5. Bak de appel in de overige roomboter en suiker met de Pumpkin Spice kruiden tot deze mooi gekarameliseerd zijn.
  6. Vet siliconen bakvormpjes in met bakspray en vul met de gekarameliseerde appels en verdeel de karamel uit de pan over de appels.
  7. Vul het gat in de appel op met amandelspijs, verwijder de pit uit de kersen en verdeel de kersen over de appels.
  8. Bedek de appels nu met het crumble deeg met walnoten en bak de appelcrumbles 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 5 Elstar appels
  • 250 gr patent bloem
  • 300 gr suiker
  • 275 gr roomboter
  • 100 gr walnoten
  • 100 gr kersen
  • 200 gr amandelspijs
  • 500 gr (Griekse) yoghurt
  • Poedersuiker
  • Vanillestokjes naar wens
  • 10 gr World Spige Blend - Pumpkin Spice kruiden

Publicatie datum: 30 maart 2024