Tostado Tonijn

Tostado Tonijn met Japanse kruiden en frisse yuzu ponzu op krokante wraps. Een smaakvolle en creatieve combinatie voor liefhebbers van tonijntartaar.

Gang
Bijgerecht Brunchgerecht Lunchgerecht Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
10
Type Keuken
Japans Aziatisch
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Meng de spiceoil smoked paprika jalapeno met de zonnebloemolie.
  2. Steek de wraps uit op het gewenste formaat en smeer in met het oliemengsel.
  3. Bak de wraps af in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende 10-12 minuten tot ze mooi krokant zijn.
  4. Snijd de tonijnfilet in blokjes van 1 bij 1 cemtimeter.
  5. Marineer de tonijnblokjes circa 10 minuten met de Japanse kruiden, yuzu ponzu, vers gesneden koriander en zeste van de limoen.
  6. Verdeel de tonijntartaar over de tostado's.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 kg tonijnfilet
  • 12 gr World Spice Blend - Japanse kruiden
  • 25 gr yuzu ponzu
  • 1 limoen
  • 2 gr verse koriander
  • 10 wraps
  • 40 gr spiceoil smoked paprika jalapeno
  • 60 ml zonnebloemolie

Publicatie datum: 30 april 2024