Helmond en Nijmegen | Lux Concepts
Ronald van Heugten
Door de mise-en-place in één keuken te centreren en gebruik te maken van Slimme Keuken, kan er in elke zaak van Lux Concepts een kok minder staan.
'Je racet in een simulator over een circuit naar keuze, inclusief lichteffecten en stuurtrillingen om de ervaring zo authentiek mogelijk te maken. In elke vestiging is een Horecaplein. Daar kun je terecht voor snacks, maar ook voor goede burgers, satés en salades. Bij het samenstellen van het aanbod hebben we vooral gekeken naar welke gerechten er passen bij de F1-ervaring die we willen neerzetten. Ook hebben we gekozen voor gerechten die voor alle medewerkers goed te maken zijn, zodat we niet afhankelijk zijn van de aanwezigheid van een kok. Dat is meteen de reden dat we gebruikmaken van Slimme Keuken. Ook bij groepen is dat heel handig. We ontvangen vaak bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeesten. Bij een arrangement hoort meestal een diner, maar het racen blijft natuurlijk de hoofdactiviteit en mensen willen niet te lang wachten op hun eten. Daarom kiezen we voor gerechten die snel te maken zijn en waarmee er tijdens de bereiding bijna niets mis kan gaan. Een ander voordeel is dat we minder derving hebben. Als er een grote groep afzegt, wil je niet met allerlei verse producten zitten die je dan moet weggooien. We gaan binnenkort nadenken over een nieuwe kaart. Daarbij nemen we de diverse mogelijkheden van Slimme Keuken zeker mee in onze overwegingen. Als uitgangspunt kiezen we altijd voor kwaliteit, maar als we die kwaliteit kunnen combineren met gemak en snelheid is dat helemaal perfect.'