Helmond en Nijmegen | Lux Concepts
Ronald van Heugten
Door de mise-en-place in één keuken te centreren en gebruik te maken van Slimme Keuken, kan er in elke zaak van Lux Concepts een kok minder staan.
'Met ons team verzorgen we de inflight catering voor vips die hoge culinaire eisen en verwachtingen hebben. Wij koken daarom altijd op maat, volgens de - soms heel specifieke - wensen van de vip. De grootste uitdaging zit ’m daarbij niet in het koken zelf, maar in het zorgen dat de gerechten aan boord goed kunnen worden uitgeserveerd. Als er een chef meevliegt, is dit niet zo’n probleem. Maar meestal is de cabin crew verantwoordelijk voor het verwarmen en uitserveren van de gerechten. Dan valt en staat alles met duidelijke instructies. Gebruikmaken van de componenten van Slimme Keuken is voor ons belangrijk om de kwaliteit te waarborgen. Je kunt van een flight attendant niet verwachten dat hij of zij een verse hollandaisesaus opwarmt en tussen alle andere werkzaamheden door ook nog oplet of de saus niet gaat schiften. De sauzen van Slimme Keuken zijn via moleculaire processen zo aangepast dat je ze niet kunt verpesten. Ook niet als we de saus zelf nog verder op smaak brengen, bijvoorbeeld door champignons of morieljes toe te voegen. Bovendien zijn de sauzen lang houdbaar zonder dat ze in kwaliteit achteruit gaan. Daarnaast gebruiken we de cressen en eetbare bloemetjes van Slimme Keuken, omdat microgroente ‘levende ingrediënten’ bevat: je consumeert de energie uit het levende plantje. Onze vips willen het allerbeste en deze kruidentuintjes dragen daar zeker aan bij.'