Siciliaanse tagliata met ribeye
Zomerse beefsalade in Siciliaanse stijl met dun getrancheerde ribeye, rucola, cherrytomaten, pecorino en citroen
De runder ribeye is een stuk rundvlees dat wordt gesneden uit de rug van het rund. De runder ribeye staat bekend om het stukje vet midden in het vlees; vandaar ook de benaming 'eye'. De rib-eye is een populair product op de menukaart en geliefd onder de BBQ'ers.
Er zijn verschillende soorten ribeye van verschillende werelddelen. De Zuid Amerikaanse runder ribeye is mals en sappig qua smaak. De grainfed ribeye uit Australië heeft dankzij het speciale graandieet een intensere vetmarmering. Het rundvlees wordt daardoor malser, sappiger en intenser qua smaak. De Ierse O'Sullivan ribeye heeft een sappige smaak door de natuurlijke omstandigheden waarin de runderen opgroeien.
Van eenvoudige, snelle gerechten tot uitgebreide gerechten, onze recepten benadrukken de unieke smaken en texturen van de ribeye. Ontdek nieuwe manieren om dit luxe vlees te serveren en verras je gasten met deze mooie bereidingen.