Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Leg een theedoek in een zeef en plaats deze op een schaal. Schenk hier de yoghurt in en laat tenminste 4 uur uitlekken.
Verwarm de oven op 180° C. Besprenkel de tomaatjes met een paar el olie en snuf zout en rooster 10 min. Laat afkoelen.
Hak de pistachenootjes grof. Schep de yoghurt (labane) uit de theedoek en roer los met de rest van de olie. Pers de knoflook en
voeg samen met het citroensap toe aan de labane en roer door. Breng op smaak met zeezout. Schep de helft van de Muhammara
voorzichtig door de labane zodat een soort marmereffect ontstaat.
Schep de labane op een bord en besprenkel met olie en de gehakte pistachenootjes. Strooi de citroenrasp erover. Verdeel de rest van de Muhammara erover en leg de geroosterde tomaatjes erop, garneer met de peterselie en serveer met brood naar keuze.