Labane

met Muhammara, gepofte trostomaatjes en pistache

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Leg een theedoek in een zeef en plaats deze op een schaal. Schenk hier de yoghurt in en laat tenminste 4 uur uitlekken.
  2. Verwarm de oven op 180° C. Besprenkel de tomaatjes met een paar el olie en snuf zout en rooster 10 min. Laat afkoelen.
  3. Hak de pistachenootjes grof. Schep de yoghurt (labane) uit de theedoek en roer los met de rest van de olie. Pers de knoflook en voeg samen met het citroensap toe aan de labane en roer door. Breng op smaak met zeezout. Schep de helft van de Muhammara voorzichtig door de labane zodat een soort marmereffect ontstaat.
  4. Schep de labane op een bord en besprenkel met olie en de gehakte pistachenootjes. Strooi de citroenrasp erover. Verdeel de rest van de Muhammara erover en leg de geroosterde tomaatjes erop, garneer met de peterselie en serveer met brood naar keuze.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 125g Lisimo Muhammara
  • 1kg Griekse yoghurt
  • 250g cherrytomaatjes aan tak
  • 50ml olijfolie extra vergine
  • zeezout naar smaak
  • 50g gepelde pistachenootjes
  • 1 teen knoflook
  • rasp en sap van 1 citroen
  • Turks brood of pitabrood
  • 3 takjes peterselie

Publicatie datum: 19 oktober 2022