Pizza van Libanees platbrood

met zoete aardappel, ui, feta en artisjokspread

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 170° C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg hierop de platbroden.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in flinterdunne plakjes met de mandoline of kaasschaaf.
  3. Smeer de broden in met roomkaas en verdeel hierover de plakjes zoete aardappel. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Pel de uien en snijd in halve ringen. Verdeel over de zoete aardappel.
  5. Verkruimel de fetakaas en strooi over de pizza. Bak de pizza in 8- 10 min. gaar en goudbruin.
  6. Verdeel de Artisjokspread op de pizza en top af met rucola. Bestrooi met peper, za’atar en besprenkel met olie.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 200g Lisimo Artisjokspread
  • 4 Libanese platbroden
  • 2 zoete aardappelen
  • 225g roomkaas
  • 2 rode uien
  • 100g fetakaas
  • 50g rucola
  • olijfolie
  • zout en peper
  • za'atar

Publicatie datum: 19 oktober 2022