Langoustines met fregola sarda

Fregola Sarda heeft een typische smaak, die zich het best laat omschrijven als aards en rijk. Als je dat combineert met langoustines, een vleugje bottarga en sjalotparels krijg je een bijzonder (en) luxe gerecht.

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal. Leg de staarten op keukenpapier afgedekt in de koeling. Doe de koppen en schalen in een pan en schenk er 600 ml water bij. Voeg de tomaat en roast umami toe en breng aan de kook. Stoof zachtjes 20 minuten.
  2. Stamp grof met een pureestamper voor meer smaak en schenk alles door een fijne puntzeef. Kook de fregola in de visbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Bestrijk de langoustines met 1 eetlepel olijfolie. Bestrooi met peper en zout. Giet de fregola af en meng met 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de laatste eetlepel olie door de lemoncurd.
  4. Verdeel de fregola over 4 borden. Schep er lemoncurd en sjalotparels omheen. Rooster de langoustines een droge koekenpan 2 minuten. Keer halverwege. Verdeel over de fregola en rasp de bottarga erover.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 12 rauwe langoustines
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 1 el Knorr Intense flavour roast umami
  • 160 g fregola
  • 3 el olijfolie
  • 2 el lemon curd
  • 8 tl azijn en sjalotparels
  • klein stukje bottarga

Publicatie datum: 02 januari 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant