Risotto met katsuobushi

Een klassieker uit de Italiaanse keuken, maar dan met oosterse accenten. De parmezaan is vervangen door ricotta. Als bouillon is dashi gebruikt, als garnering Shiso purple, chilipeperstrips en katsuobushi.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een ruime soep- of braadpan en bak hierin de sjalotjes 5 minuten zacht. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de sake en laat inkoken.
  2. Verhit de dashi en schep een flinke soeplepel bij de rijst. Maak al roerend op niet te hoge stand een risotto door steeds wat dashi toe te voegen. Voeg als de rijst beetgaar is de ricotta toe en laat even rusten.
  3. Verdeel de risotto over de borden. Garneer met de Shiso, een paar reepjes chili en ijskruid. Strooi er aan tafel de katsuobushi over.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 250 g risottorijst
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 100 ml sake
  • 1 liter dashi
  • 100 g ricotta
  • 4 blaadjes Shiso Purple, in dunne reepjes
  • 1 tl chili peperstrips
  • enkele takjes ijskruid
  • 4 plukjes katsuobushi

Publicatie datum: 02 januari 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant