Sardijnse flatbread-crackers

Flatbread uit Sardinië wordt ook wel pane carasau genoemd en is op 1.001 manieren te gebruiken. In dit recept wordt het bestrooid met kruiden en specerijen naar keuze en dan in de oven gedroogd. Denk aan venkelzaad, rozemarijn, komijn, ras el hanout, sesamsaad, paddenstoelen- of algenpoeder.

Gang
Amuse
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
5 minuten

Bereidingswijze

  1. Bestrijk het brood met eiwit en strooi er specerijen of zaden over. Droog de cracker 2 minuten in een oven van 180°C. Serveer als amuse met tapenade en boter of maak ‘boter’ van olijfolie (zie tip).

TipMaak olijfolie-boter: smelt 75 gram kokosvet en schenk in een kom. Schenk er 150 ml milde olijfolie bij en 50 ml rozemarijnolie. Zet de kom in ijswater en klop het koud. Bewaar in de koeling. Je kunt hiermee eindeloos variëren, door andere kruidenolie of truffelolie toe te voegen. Of maak citroenolie door wat zest toe te voegen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 pak Sardijns flatbread
  • 2 eiwitten, losgeklopt
  • specerijen en zaden, naar keuze

Publicatie datum: 02 januari 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant