Langoustines met fregola sarda
Fregola Sarda heeft een typische smaak, die zich het best laat omschrijven als aards en rijk. Als je dat combineert met langoustines, een vleugje bottarga en sjalotparels krijg je een bijzonder (en) luxe gerecht.
Flatbread uit Sardinië wordt ook wel pane carasau genoemd en is op 1.001 manieren te gebruiken. In dit recept wordt het bestrooid met kruiden en specerijen naar keuze en dan in de oven gedroogd. Denk aan venkelzaad, rozemarijn, komijn, ras el hanout, sesamsaad, paddenstoelen- of algenpoeder.
TipMaak olijfolie-boter: smelt 75 gram kokosvet en schenk in een kom. Schenk er 150 ml milde olijfolie bij en 50 ml rozemarijnolie. Zet de kom in ijswater en klop het koud. Bewaar in de koeling. Je kunt hiermee eindeloos variëren, door andere kruidenolie of truffelolie toe te voegen. Of maak citroenolie door wat zest toe te voegen.
Publicatie datum: 02 januari 2023