Frietje jackfruit-rendang met kokosdip

Frietje-stoof, zoals de Belgen het noemen. De stoof werd omgetoverd in een Indonesische rendang, maar dan van jackfruit. De kokosdip van kokosmelk, tamarinde en koriander geeft er een geraffineerde twist aan.

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Maak de kokosdip door 100 ml kokosmelk te mengen met de tamarinde, de helft van de peper en de koriander. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met wat zout.
  2. Frituur de friet in 3½ - 4 minuten goudbruin en knapperig in de olie op 175ºC. Verwarm intussen de rendang en voeg de rest van de kokosmelk toe om hem iets dunner te maken.
  3. Serveer de friet met de rendang, bestrooid met de rest van de peper, de gefrituurde uitjes en de kokos. Geef de kokosdip er apart bij.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el tamarinde
  • 2 rode peper, in plakjes
  • 10 takjes koriander
  • 2 bakken Friethoes verse frites (Friethoes)
  • 2 liter frituurolie
  • 400 g Rootzz of Nature jackfruit rendang
  • 2 el gefrituurde uitjes
  • 2 el geraspte kokos, lichtbruin geroosterd

Publicatie datum: 05 juli 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant