Hachee van jackfruit

In dit gerecht gingen we voor het ultieme comfort food in de herfst: hachee! Lekker (en) klassiek met rodekool en aardappelpuree.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Breng de rodekool, sjalot en kruidnagels met 200 ml water in een stoofpan aan de kook en laat op lage stand met het deksel op de pan circa 30 minuten stoven. Voeg azijn, suiker, kappertjes en rozijnen toe en stoof zonder deksel nog 10 minuten. Breng op smaak met peper, zout en eventueel extra suiker en/of azijn.
  2. Smelt intussen de boter en bak hierin de ui op lage stand 20 minuten voorzichtig gaar en bruin. Voeg de kruidnagels, laurier en speculaaskruiden toe en bak nog 1 minuut. Voeg de wijn, roast umami, ketjap, azijn en jackfruit toe en stoof alles nog 20 minuten. Bind het met de bloem en stoof nog even door zodat de bloem gaar wordt. Breng op smaak met peper en zout (voeg naar smaak wat extra rodewijnazijn toe voor een wat zuurdere hachee).
  3. Serveer de hachee met aardappelpuree en de gestoofde rodekool

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 kleine rodekool, in chiffonade (zonder harde kern)
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 kruidnagels
  • 50 ml rodewijnazijn
  • 1 el rietsuiker
  • 1 el kappertjes
  • 1 el rozijnen
  • 20 g boter
  • 400 g ui, in halve ringen
  • 3 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 100 ml rode wijn
  • 50 ml Knorr Intense Flavours roast umami
  • 2 el ketjap
  • 1 el rodewijnazijn
  • 400 g jackfruit
  • 1-2 el bloem
  • aardappelpuree, naar eigen inzicht

Publicatie datum: 05 juli 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant