Jack-itori

Hier zie je hoe veel jackfruit ook qua uiterlijk lijkt op vlees. Een Aziatische marinade van sojasuas, mirin en sake geeft een heerlijke smaak. Het bijgerecht van komkommer en rettich past er perfect bij.

Gang
Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Meng de sojasaus met de mirin en sake. Schenk de helft van dit mengsel over de jackfruit en laat 1 uur afgedekt marineren (langer mag ook). Breng de rest van het sojamengsel aan de kook. Meng de maizena met 1 el water en bind hiermee het sojamengsel. Laat afkoelen.
  2. Schil de rettich en draai er met een spiraalsnijder spaghetti van. Draai de komkommer ook tot spaghetti. Meng met de sushi-seasoning en marineer 15 minuten.
  3. Rijg de jackfruit aan spiesjes en rooster ze op de barbecue (grillpan kan ook). Bestrijk het jackfruit met het licht gebonden sojamengsel en serveer met de komkommer-rettichspaghetti.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml mirin
  • 100 ml sake
  • 500 g jackfruit (uit blik)
  • ½ rettich
  • ½ komkommer
  • 3 el sushi-seasoning
  • Extra: RVS spiezen

Publicatie datum: 05 juli 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant