Tex Mex chilibowl

Een uitstapje naar een chiligerecht, maar dan in een populair bowl-jasje. De basis is kant-en-klare jackfruit met barbecuesmaak.

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst. Snijd de tortillas elk in 8 puntjes, bestrijk met de olie en bestrooi met het komijnzaad. Bak ze in 5 minuten lichtbruin en knapperig in een oven van 170ºC.
  2. Meng de kidneybonen met de mais en de salsa. Verwarm de jackfruit.
  3. Verdeel de nog warme rijst over 4 kommen, schep de kidneybonen ernaast, leg de komkommer en radijs erbij en verdeel de jackfruit erover. Leg de avocado erop en bestrooi met de kruiden en wat chilivlokken. Serveer met de tortillacrackers.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 200 g rijst
  • 4 maistortillas
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl komijnzaad
  • 400 g kidneybonen, afgespoeld
  • 150 g maiskorrels
  • 1 potje rode salsa
  • 200 g Rootzz of Nature jackfruit barbecue
  • 1 komkommer, in blokjes
  • klein bosje radijsjes, in kwarten
  • 2 avocado’s, gehalveerd en in plakjes
  • 2 takjes koriander of platte peterselie, fijngehakt
  • chilivlokken

Publicatie datum: 05 juli 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant