Jackfruit tandoori

Ook Indiase klassiekers als tandoori kunnen worden 'toegepast' op jackfruit. In dit recept gebruikten we naast tandoorikruiden Griekse yoghurt, knoflook, gember en groene peper. Papadums, rijst en chillchutney maken het af.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Meng de specerijen met de yoghurt, knoflook en gember. Voeg zout naar smaak toe. Schep hier de jackfruit door en laat afgedekt 1 uur marineren.
  2. Rooster de jackfruit op de barbecue (bijvoorbeeld op een ingevet groentenrooster) of in een overn van 250ºC. Bestrooi de jackfruit met groene peper. Serveer met rijst, papadums en de chilichutney.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 el Verstegen World Spice Blend tandoori
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 10 g verse gember, geraspt
  • 500 g jackfruit
  • 1 groene peper, in plakjes
  • rijst, naar eigen inzicht
  • papadums, naar eigen inzicht
  • lime-chilichutney, naar eigen inzicht

Publicatie datum: 05 juli 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant