Loempia met jackfruitcurry en homemade loempiasaus

Loempia met een vulling van kruidige jackfruitcurry: meer multiculti kan het bijna niet worden. Dit gerecht bewijst hoe veelzijdig jackfruit eigenlijk is.

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Breng alle ingrediënten voor de saus, behalve de azijn en maizena, met 200 ml water aan de kook. Kook 10 minuten en pureer alles glad met een blender of staafmixer. Meng de azijn met de maizena en roer dit door de saus. Kook even door om te laten binden en laat afkoelen. Roer af en toe.
  2. Spoel de taugé af in een zeef en schenk er kokend water over. Laat uitlekken. Verhit de olie en bak hierin de ui, knoflook, paprika, rode peper en bamboe op hoge stand 1 minuut. Voeg de jackfruit toe en bak nog even mee. Meng met de taugé en laat alles afkoelen. Breng op smaak met de vegetarische roerbaksaus.
  3. Leg een vel filodeeg op een theedoek, bestrijk met ei en leg er een vel bovenop. Bestrijk ook dit vel met ei. Verdeel een kwart van het jackfruitmengsel in een rechthoekig hoopje over de bovenkant van het vel. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de loempia op. Maak op deze manier 4 loempia’s.
  4. Frituur de loempia’s in 4 minuten goudbruin in olie van 170ºC. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de saus.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Loempiasaus

  • 1 kleine rode paprika, in stukjes
  • 2 rode pepers, in stukjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 10 g verse gember, fijngehakt
  • 75 g suiker
  • 25 ml (Chinese) azijn
  • 2 tl maizena

Loempia’s

  • 250 g taugé
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 rode peper, in plakjes
  • 100 g bamboo shoots uit blik, uitgelekt
  • 200 g Rootzz of Nature jackfruit curry
  • 2 el Lee Kum Kee vegetarische roerbaksaus (Lee Kum Kee)
  • 8 grote vellen filodeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 liter frituurolie

Publicatie datum: 05 juli 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant