Cherry coke glazed rib fingers

Rib fingers zijn perfect borrelfood. Helemaal als je ze glaceert met cherry coke, barbecuesaus en specerijen. In de dip zit, naast cherry coke, sriracha en kersenjam.

Gang
Hapje
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
45 minuten
Wachttijd
3 uur

Bereidingswijze

  1. Doe de cola met de barbecuesaus, knoflook- en uien- en komijnpoeder in een pan. Breng aan de kook en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat afkoelen en voeg de rib fingers toe. Zet minimaal 1 uur (of 1 nacht) in de koelkast.
  2. Breng de rib fingers met de marinade aan de kook. Laat op lage stand 30 minuten zacht garen. Neem het vlees uit de marinade en laat afkoelen. Schep het vet van de marinade en laat de rest inkoken tot een paar eetlepels. Meng dit met het vlees.
  3. Verwarm een barbecue of grill. Rooster de rib fingers indirect op de barbecue of op niet te hoge stand in ongeveer 20 minuten bruin en knapperig.
  4. Kook intussen alle ingrediënten voor de dip in een steelpan in tot ⅓. Laat afkoelen en breng op smaak met peper en zout. Meng een beetje van de dip door het vlees. Serveer de rest van de dip ernaast. Bestrooi met de bosui.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 flesje cherry coke
  • 6 el barbecuesaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 kilo Iberico rib fingers
  • 2 bosui, in ringetjes

  • 1 flesje cherry coke
  • 1 el barbecuesaus
  • 1 el sriracha
  • 2 el kersenjam

Publicatie datum: 15 februari 2024

Gerelateerde recepten

Ook interessant