Crunchy ginger glazed bloemkoolroosjes

Om de knapperige bloemkoolroosjes zit een glaze van gembersiroop en sojasaus. Tijm-honingcrumble van Jordà maakt het af.

Gang
Hapje
Aantal Personen
20
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Meng de bloemkoolroosjes met de olijfolie en de boemboe. Rooster ze 15 minuten in een oven van 200°C. Schep af en toe om. Laat afkoelen.
  2. Kook de siroop met de sojasaus tot de helft in en schep door de bloemkoolroosjes.
  3. Serveer de bloemkoolroosjes, opgewarmd in de oven of onder de salamander. Bestrooi met de crunch en serveer als borrelhapje.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool, in 20 gelijkmatige roosjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 bakje boemboe sambal-goreng
  • 3 el gembersiroop
  • 1 el Japanse sojasaus
  • 2 el Jorda crunch tijm-honing

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2024

Gerelateerde recepten

Ook interessant