Wafelbites

Dit hapje kreeg een exotische twist met ui, limoen en kaviaar, zodat hij een mooi tegenwicht geeft aan het ‘geweld’ van de tequila in de Paloma.

Gang
Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Verwarm 100 ml melk tot lauwwarm. Verkruimel de gist erboven en meng door elkaar. Laat 15 minuten staan.
  2. Doe de bloem met de suiker in een mengkom. Voeg het gistmengsel toe en kneed er met een deeghaak de eieren een voor een door en daarna de rest van de melk en een flinke snuf zout. Smelt de boter op lage stand en voeg het al roerend toe. Schep alles in een kom, dek af met een theedoek en laat 1 uur rijzen.
  3. Meng intussen de rode ui met het limoensap. Verhit een wafelijzer en vet in met boter. Schep het beslag erin (niet te vol, want het rijst nog) en bak in circa 8 minuten op een niet te hoge stand goudbruin en gaar. Laat even afkoelen en snijd in porties. Schep wat crème fraîche, rode ui en kaviaar erop en serveer.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 500 ml volle melk
  • ½ blokje verse gist
  • 500 g bloem
  • 25 g suiker
  • 4 eieren
  • 100 g boter + extra om in te vetten
  • 1 kleine rode ui, in halve ringen
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 3 el crème fraîche
  • 50 g ansjoviskaviaar of Cavi-art zeewierkaviaar

Publicatie datum: 15 februari 2024

Gerelateerde recepten

Ook interessant