Pangsit van lamsgehakt

Deze heerlijke pangsit, gevuld met zeer kruidig lamsgehakt, past perfect bij de iets bittere smaak van de soju-bomb.

Gang
Hapje
Aantal Personen
30
Bereidingstijd
6 minuten

Bereidingswijze

  1. Verhit de zonnebloemolie en bak hierin het lamsgehakt in een paar minuten rul. Voeg de sesamolie, sesamzaad, mirin, sojasaus en barbecuesaus toe en laat alles op lage stand 15 minuten gaar worden en indikken. Roer af en toe. Doe alles in een kom en maal met een staafmixer tot er wat meer samenhang ontstaat, maar maal het niet helemaal glad. Meng vervolgens de bosui, gember en knoflook erdoor en laat afkoelen.
  2. Neem een wontonvel, schep wat van het mengsel in een hoek en bestrijk de rest van het vel dun met water. Vouw de hoek dicht en druk aan. Bewaar op een theedoek en dek deze af met nog een theedoek.
  3. Frituur de wonton per 3 of 4 stuks in 1 minuut goudbruin en knapperig in de olie op 170°C. Laat uitlekken op keukenpapier.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 el zonnebloemolie
  • 300 g lamsgehakt
  • 2 el sesamolie
  • 2 el geroosterd sesamzaad
  • 2 el mirin
  • 2 el sojasaus
  • 1 el Korean barbecuesaus
  • 2 bosui, fijngesneden
  • 5 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 5 teentjes knoflook, geraspt
  • 1 pakje Happy belly wonton-vellen, ontdooid
  • 1 liter frituurolie

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2024

Gerelateerde recepten

Ook interessant