Uiensoep met verschillende bereidingen van ui
Uiensoep met bereidingen van ui, gruyère en schuim van kaas
Een kaasplank is heerlijk als dessert, maar past ook perfect bij de borrel. Maar hoe stel je nu een kaasplankje samen? Onze specialisten adviseren je graag. Kaas combineert namelijk goed met zoete smaken. Zo kunnen noten, gedroogde vijgen en druiven een mooie tegenhanger zijn voor de vaak uitgesproken smaken van de kazen. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos.
Bij Sligro vind je een uitgebreid assortiment aan bijzondere kazen die je alleen bij Sligro vindt. Voor de lunch, borrel of voor verwerking in een gerecht. Vraag de specialisten in de vestiging om advies over de smaken en de bijpassende dranken.
Je kaasplank extra goed uit laten komen doe je met bijpassende bieren! Laat je inspireren door verrassende pairingen die elkaars smaken versterken en een unieke culinaire ervaring bieden.
De Cas Arrigoni is een zachte kaas met truffel. Het delicate zachte kaasje met aardse tonen van zwarte truffel is heerlijk bij de frisse fruittonen, kruidigheid en aangename bittertje van de Fourchette.
De Bowland Cheese is een kaas met appel, kaneel en rozijnen en vraagt om een bier met zoete tonen, zoals La Trappe Dubbel.
De Beppino Occeli Testun al barolo heeft een pittige smaak met lichtzoete nuances dankzij de rijping op barolo schilletjes. Lekker bij de Rodenbach Grand Cru, een op hout gerijpt bier met frisse ondertonen.
De Bettine Grand Cru is een verfijnde kaas met romigheid, nootachtige aroma's en subtiele geitenkaastonen. De hoppige tonen met tropisch en zoet fruit van de Jopen Mooie Nel IPA passen hier perfect bij.
De Beemster Royaal Grand Cru is pure luxe: deze romige, pittige kaas pairt perfect met subtiele nootaroma's bij een glas weelderige, rijke Tripel Karmeliet met lichtzoete vanilletonen en kruiden.
De Pappilon Roquefort noir is een in grotten gerijpte blauwschimmelkaas en combineert pittige met zachte tonen. Een mooie match met de volle, complexe Hertog Jan Prestige.
Ga voor klassiek met een uitgebreide kaasplank. Serveer hierbij bijpassende wijnen of kies voor de port waar al deze verrassende kazen heel goed bij passen.
De smeuïge en mild pittige Petit Doruvael combineert niet alleen goed met versterkte of zoete wijnen, maar ook met de romige Charodonnay van Meiomi.
De Koe Blauw is een relatief milde blauwader en past goed bij een zachte port, bijvoorbeeld deze Pocas Tawny port.
De frisse Geitenkaas met honing en tijm gaat perfect samen met de subtiel zoete Riesling Feinherb met onmiskenbare frisheid.
Geen mooiere combinatie dan de harde, gerijpte Hollandse Beemster Grand Cru kaas met de Madeira Verdelho. Beiden pittig van smaak met een strak mondgevoel.
Donkere winteravonden vragen om een luxe kaasfondue. Met de unieke kazen van Sligro, speciaal voor jou samengesteld, haal je een rijke fondue in huis. Onze kaasfonduemix is zorgvuldig geselecteerd en direct klaar voor gebruik.
Vraag naar de kaasfonduemix in een van onze vestigingen.
Ga voor een goede variatie in smaak door uit elk van onze vijf groepen een kaas te kiezen: wit, geit, hard, roodkorst en blauw. Voor de perfecte opbouw presenteer je de kazen op je kaasplank van mild tot pittig; dus van romig wit naar volle roodkorst tot krachtig blauw. Ook binnen elke kaasgroep zelf kun je kiezen uit kaasjes met een milde tot pittige smaak.
Met kaas kun je alle kanten op. Een kaasplank is bijvoorbeeld heerlijk als dessert, maar kan ook dienen als luxe borrelplank. Kaas combineert goed met zoete gerechten. Gedroogde vijgen en druiven zijn daarom al een mooie tegenhanger van de vaak uitgesproken smaken van kazen. Maar hoe stel je nou een perfect kaasplankje samen? De specialisten van Sligro adviseren je graag.
Pak uit en voeg kaas toe aan je menu, want naast alles voor een perfecte kaasplank vind je hier ook andere heerlijke recepten met kaas voor jouw diner. Wat dacht je bijvoorbeeld van een soufflé van stilton, camembert met vijgentopping, een kruidige Tête de Moine of een luxe kaasfondue?