Minestrone met voorjaarsgroenten
Rijkgevulde voorjaarssoep met diverse soorten peulvruchten en pesto
#1 De ideale vleesvervanger
#2 Verkrijgbaar in vele soorten en maten
#3 Breed toepasbaar
De peulvrucht verdelen we onder in linzen, bonen en erwten. Elke soort heeft zijn eigen toepassingen. En zelfs binnen de soorten zijn er verschillen. Zo zijn rode linzen ideaal voor in een curry, terwijl groene beter weer goed tot hun recht komen in een salade. Met de peulvruchten van Sabarot, Victoria en Hak kun je alle kanten op.
Zoals gezegd, zijn peulvruchten er in alle soorten en maten. Ook in verschillende verpakkingen: in blik, pak of zak. Elke soort verpakking heeft zijn eigen kenmerken. Van houdbaarheidsduur tot gebruiksgemak. We zetten de voor- en nadelen voor je op een rij.
Voordelen | Nadelen | |
Pak | breed assortiment, lang houdbaar | lang opwellen |
Blik | ready to use | moeilijk te openen, veel restverpakking |
Zak | gemakkelijk te openen, stevige bite, geen tot weinig vocht, direct te gebruiken in combisteamer en au bain-marie | beschikbaar in vier varianten |
Met Miso geef je je gerechten de authentieke Japanse smaak mee. Het ingrediënt kenmerkt zich met z’n complexe umami-smaak. Daardoor maak je het niet zomaar even eigen. Maar het is niet voor niets een van de populaire ingrediënten in Japan.
Tofu is een verrassende vleesvervanger. Gemaakt van gestremd sojamelk, uit sojabonen, en bomvol eiwitten. Daarnaast is het compleet vrij van cholesterol. Breng op smaak met kruiden, groenten, marinades of door te roken.
Een koek uit gefermenteerde sojabonen en schimmel; dat is tempeh. Door de combinatie op een warme plek te bewaren, groeien de schimmel en sojabonen in elkaar. Resultaat: een koek vol plantaardige eiwitten, met een sterke smaak.
Eieren en gelatine is een absolute ‘no go’ in de veganistische keuken. De vegan oplossing is Aquafaba, oftewel het kookvocht van bonen. Aqua is water en faba is boon. Je gebruikt het in de keuken om schuim van te maken en als bind-, geleer- en verdikkingsmiddel.