Burrata-ijs met pittige tomatenjam

Als je ijs draait van burrata en jam maakt van tomaten met hete pepers erin, krijg je twee unieke componenten. Voeg je die twee samen, dan trakteer je de smaakpapillen op een bijzondere verrassing.

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
1 uur 40 minuten

Bereidingswijze

  1. Laat de burrata uitlekken (vang het vocht op in een pan). Schraap het merg uit de vanillepeul en doe met de vanillepeul bij het vocht van de burrata. Voeg de 200 ml melk, glucosestroop en suiker toe. Verwarm het op lage stand zodat de vanillesmaak erin trekt en de stroop en suiker smelten. Week de gelatine in koud water.
  2. Meng de 2 el melk met de maizena. Verwijder de vanillepeul en breng het geheel aan de kook. Meng het maizenapapje erdoor en laat al roerend binden. Laat iets afkoelen en meng de zacht geworden gelatine erdoor. Laat afkoelen tot keukentemperatuur en maal alles met de burrata in een krachtige blender glad. Draai er ijs van in een ijsmachine en laat 1 uur in de vriezer nog kouder worden.
  3. Maak intussen de tomatenjam door alle ingrediënten op te koken, 15 minuten te laten pruttelen en af te koelen. Pureer eventueel met een staafmixer. Serveer het ijs met een schepje jam en maak af met wat basilicum.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 250 g burrata
  • 1 vanillepeul, in de lengte gehalveerd
  • 200 ml volle melk + 2 el extra
  • 75 g glucosestroop
  • 50 g suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 el maizena
  • paar kleine blaadjes basilicum

Pittige tomatenjam:

  • 4 pruimtomaten, in blokjes
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 el appelazijn
  • 100 g geleisuiker

Extra: ijsmachine

Publicatie datum: 27 september 2022

Gerelateerde recepten