Pizza san choy bau

De oorsprong van San choy bau, sla-wraps, ligt naar verluidt in Hongkong. Combineer dat met een Italiaans jasje in de vorm van pizza bianca met erop een chiffonade van little gem et voilà: multiculti ten top.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Laat de deegbollen afgedekt met een theedoek ontdooien zoals vermeld op de verpakking.
  2. Meng de kipdijfilet met de komijn en het vijfkruidenpoeder. Verhit 1 el zonnebloemolie en bak hierin de kip in circa 10 minuten bruin en gaar. Voeg de laatste 2 minuten de gember en knoflook toe. Schep alles op een bord.
  3. Verhit de overige olie in dezelfde pan en bak hierin de shiitake, sjalot en de helft van de bosui 10 minuten. Voeg de kip toe en blus alles af met de ketjap, sojasaus en oestersaus. Laat afkoelen.
  4. Rol de deegbollen uit tot dunne pizza’s. Meng de mascarpone met de helft van de ricotta en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de pizza’s met dit mengsel en bak ze een paar minuten voor in een oven van 250°C tot de rand lichtbruin is. Neem uit de oven en verdeel het kipmengsel erover. Zet nog een paar minuten terug tot de bodem gaar en krokant is.
  5. Verdeel de rest van de ricotta en bosui erover en bestrooi met de gemsla over. Bestrijk de rand met sesamolie.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 bollen pizzadeeg (diepvries)
  • 300 g kipdijfilet, in reepjes
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 2 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 el zonnebloemolie
  • ca. 4 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 g shiitake, grof gehakt
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 4 bosui, in ringetjes
  • 1 el Uno’s kitchen ketjap semarang
  • 2 el Kikkomann sojasaus nama
  • 1 el oestersaus
  • 200 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 1 little gem, in dunne reepjes
  • 2 el sesamolie, naar smaak

Publicatie datum: 29 september 2022

Gerelateerde recepten