Tandoori naanburger

Indiase tandoorikip gecombineerd met naanbrood, maar dan in hamburgervorm! Frisheid komt van koriander, limoenrasp en -sap, lime-chilli chutney en komkommer.

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Maal de kipdijfilet met de madraspasta grof in de keukenmachine. Voeg de koriander en panko toe en draai nog 10-15 seconden tot een samenhangend, maar nog grof mengsel. Schep de bosui erdoor. Verhit 1 el olie in een koekenpan. Bak om te kunnen proeven een klein beetje van het mengsel in een paar minuten gaar en voeg naar smaak peper en zout toe. Maak vervolgens 4 flinke burgers van het mengsel. Laat een uur afgedekt in de koeling rusten.
  2. Meng de yoghurt met de limoenrasp- en sap. Verhit een grillpan en gril hierin de burgers op niet te hoge stand in 12 minuten gaar. Rooster de naan in de oven of een hete grillpan.
  3. Snijd ze door en bestrijk een deel met de chutney. Verdeel de komkommer en ui erover. Beleg met de burgers en de tomaat en top af met een schepje yoghurt.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 500 g kippendijfilet, grof gesneden
  • 2 el Bresc madraspasta
  • 10 takjes koriander
  • 2 el panko
  • 2 bosuitjes, in dunne ringen
  • 1 el olie
  • 200 ml yoghurt
  • 1 limoen, geraspt en uitgeperst
  • 4 naanbroodjes
  • 4 el Geeta’s lime-chillichutney
  • 1 kleine komkommer, in dunne linten
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 8 plakken rode en gele tomaat

Publicatie datum: 29 september 2022

Gerelateerde recepten