Saffraantiramisu

Hoewel het gros van de Italianen liever niet aan klassiekers tornt, denken wij daar hier heel anders over. Saffraan, in Italië overigens vooral in hartige gerechten gebruikt, geeft aan een verder vrij klassieke tiramisu een lekkere, heel rijke smaak.

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten
Wachttijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de wijn in tot 100 ml. Laat afkoelen. Breng de slagroom met de saffraan en de suiker aan de kook. Laat afkoelen en roer af en toe zodat er geen vel op komt.
  2. Klop de afgekoelde slagroom met de mascarpone op met een mixer tot een stevige en luchtige crème. Zet in de koeling tot gebruik.
  3. Verdeel de lange vingers, eventueel in stukjes, over kommetjes of glazen. Besprenkel met de wijn en schep de saffraancrème erop. Serveer.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 500 ml witte dessertwijn
  • 150 ml slagroom
  • 1 plukje saffraan
  • 60 g suiker
  • 150 g mascarpone
  • 8 lange vingers

Publicatie datum: 29 september 2022

Gerelateerde recepten