Kimchi loaded fries met regenboogmayonaise

Inclusiever dan dit wordt het niet. Loaded fries zijn al een tijdje een klassieker, zelfgemaakte kimchi is super ‘on trend’ en de regenboogmayonaise maakt het af.

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
1 dag

Bereidingswijze

  1. Meng de bosui met de kool, komkommer en ui. Voeg de kimchee chili sauce toe en meng goed (gebruik handschoenen). Laat de kimchi bij voorkeur minimaal 24 uur intrekken.
  2. Verdeel de mayonaise over 5 bakjes en geef ze allemaal een andere kleur. Verhit de olie tot 180°C en frituur hierin de frites in 5 minuten goudbruin. Meng de mayonaise losjes door elkaar. Serveer de frites met de kimchi en de regenboogmayonaise.

TipJe kunt de frites ook vervangen door zoete aardappelfrites. Wil je all the way gaan: beleg alles met cheddar en zet het even onder de salamander of in de oven om te laten smelten.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • ¼ Chinese kool, in dunne reepjes
  • ¼ komkommer, in halve plakjes
  • 1 ui, in ringen
  • 2 el Momoya kimchee base spicy chili sauce
  • 300 g mayonaise
  • 5 kleurstoffen, naar keuze
  • 800 g frites
  • frituurolie

Publicatie datum: 29 september 2022

Gerelateerde recepten